Välkommen till hulebäck!

”Var den du är – bli vad du vill” – ja, då har du kommit rätt! Hulebäck är en trygg, nytänkande kommunal skola i Mölnlycke med goda resurser. Här har du tio spännande program att välja på i en skola som präglas av trivsel, engagemang och arbetsglädje – bara en kvart med buss från Göteborg!

Barn- och fritidsprogrammet

Ekonomi-programmet

Ekonomiprogrammet

El- och energi

Estetiska programmet

Fordon och transport

Innebandy

Introduktions-program

Introduktionsprogrammet

Naturvetenskap

Samhällsvetenskap

Samhällsprogrammet

Teknikprogrammet

Handel och administration

Nyfiken på oss?

Bra mat är en förutsättning för lyckade studier

OM HULEBÄCK

Fn-förbundet logotyp

SAMARBETEn

Genom våra kontakter med högskola och näringsliv rustar vi våra elever för de val och möjligheter som de ställs inför efter gymnasiestudierna och ökar deras möjligheter att fatta kloka beslut inför framtiden.

Våra samarbeten

LÄSÅRSTIDER 2019-2020

Hösttermin: Måndag 19 augusti - fredag 20 december
Vårtermin: Tisdag 7 januari - onsdag 10 juni
Höstlov: Måndag 28 oktober - fredag 1 november (v.44)
Sportlov: Måndag 10 februari - fredag 14 februari (v.7)
Påsklov: Måndag 6 april - fredag 10 april (v.15)
Övriga lovdagar: Fredag 1 maj (v.18), Fredag 22/5 (v.21)
Studentavslutning: Torsdag 28 maj 2020
Skolavslutning för elever i åk 1 & 2: Onsdag 10 juni 2020

Läsårstider

STUDENTEN 28 maj 2020

Exakt kl.13.00 på studentdagen släpps de första studenterna ut på skolgården. Information om aktiviteter och tider kommer i anslutning till att studentdagen närmar sig.

Organisation

Vi arbetar i programarbetslag. Arbetslagens främsta uppgift är att planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen, men också att stötta elevers personliga utveckling. Vi har också en väl utbyggd elevhälsa och en mycket uppskattad skolservice som ser till att allt kring elevernas studier flyter på bra.

KVALITETSARBETE

På Hulebäcksgymnasiet är vi måna om att undervisningen ska hålla hög kvalitet. Vi arbetar målmedvetet med kvalitetsfrågor och engagerar även våra elever i detta arbete genom Hulerådet, som är ett forum för elevinflytande.

HISTORIA

Hulebäcksgymnasiet byggdes 1995 och är alltså en relativt nybyggd skola. Byggnaden är ritad och anpassad för att kunna bedriva modern skolundervisning. Vissa delar har dock varit med betydligt längre och har en lång och intressant historia. Läs om Hulebäcksgymnasiets historia