• Hem
  • keyboard_arrow_right Hulehjälpen - en stor dag för medieeleverna!
Hulehjälpen 2019

Hulehjälpen - en stor dag för medieeleverna!

Under en hel skoldag sände medieeleverna radio och TV som kunde höras över hela världen.

Hulehjälpen är skolans egen version av Musikhjälpen och årets tema var sexuellt våld i krig, vilket är ett svårt men viktigt ämne att belysa. Medielärare från Samhälsprogrammet och Estetiska programmet hade tillsammans med sina elever förberett reportage och gjort radioprogram som sändes live under dagen.

Radioinslagen varvades med musikinslag från en intilliggande scen. Det bjöds på allt från finstämda ballader till svängig reggaemusik. Mest applåder fick bandet The Boss, som bestod av fyra mycket unga musiker som vanligtvis pluggar på mellanstadiet men som den här dagen tagit chansen att uppträda inför publiken på Hulebäck. Andra gästartister var bland annat en barngrupp från Barrskogens förskola som sjöng julsånger.

Sändningen gjordes för att samla in pengar som sedan skickades in till Musikhjälpen, och visst kändes det bra att kunna skicka in närmre 10 000 kronor efter en intensiv och givande dag.

Hulehjälpen 2019

På scenen uppträdde elever och satte fart på publiken. På bilden syns bandet Skoskav.

Hulehjälpen 2019

Elever i sändning diskuterar sexuellt våld i krig.

Hulehjälpen 2019

Hela dagen sändes Hulehjälpen live på nätet och sändningen varade i över fem timmar.

2019-12-20