• Hem
  • keyboard_arrow_right Lunchpaket till eleverna
Artikelbild

Lunchpaket till eleverna

Flera kommuner har nu beslutat att erbjuda lunchpaket till gymnasieelever som studerar på distans.

Vilken typ av lösning som erbjuds varierar beroende på var man är folkbokförd och påverkas alltså inte av på vilken skola man studerar. Här hittar du information om vad som gäller för dig som är folkbokförd i Göteborgs stad eller i Härryda kommun. För dig som är folkbokförd i någon annan kommun hänvisas frågor kring hantering direkt till respektive kommun. Tänk på att du måste anmäla intresse snarast!

För dig som är folkbokförd i Göteborgs stad gäller följande:

Från och med 22 april kommer du att kunna hämta din lunch på en grundskola . Om du vill kunna hämta mat på en grundskola måste du fylla i intresseanmälan senast 16 april. Anmäl om du är intresserad av att hämta lunch och på vilken grundskola. Lunchen hämtar du mellan kl. 12.30 – 13 utanför grundskolan som du har valt i formuläret. Du behöver visa busskort/skolkort för att hämta din mat. Därför är det viktigt att du tar med det. Anmäl ditt intresse här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För dig som är folkbokförd i Härryda kommun gäller följande:

Från och med måndagen den 20 april kommer gymnasieelever att kunna äta lunch på plats eller hämta mat i en medhavd matlåda på flera av kommunens grundskolor.

Anmäl ditt intresse genom att fylla i Anmälan för att äta/hämta gymnasielunchlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Anmälan ska innehålla vilken gymnasieskola du går på, vilken skola i Härryda kommun du vill äta eller hämta din lunch på och om du har behov av specialkost. Anmälan är bindande – man måste komma och äta eller hämta sin lunch varje dag.

OBS! Inför vecka 17, den 20-24 april, stänger anmälan på fredag den 17 april klockan 14. Detta för att göra det möjligt för köken att förbereda rätt mängd mat. Från och med 20 april till och med 24 april klockan 14 är det sedan möjligt att anmäla sig igen, inför resten av terminen.

Välj att äta eller hämta din lunch på någon av följande skolor:

Hulebäcksgymnasiet
Hindåsskolan
Härrydaskolan
Hällingsjöskolan
Landvetterskolan
Rävlandaskolan

Du kan äta eller hämta din lunch klockan 11.30-13.00 i matsalen på den skola du valt i din anmälan. Skolrestaurangerna jobbar aktivt med att glesa ut och minska köbildning. Busskort, skolkort eller legitimation krävs för att kunna hämta maten.

Marina Dahlgren, enhetschef måltidsservice
marina.dahlgren@harryda.se