• Hem
  • keyboard_arrow_right Historisk studentexamen
Artikelbild

Historisk studentexamen

Med strikta regler och en god planering lyckades Hulebäck genomföra en studentexamen och ett utspring som uppfyllde folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Det blev den tidsmässigt längsta studentavslutningen någonsin och den kommer gå till historien som den med minst antal besökare, men också som den med störst hjärta. Både personal, elever och anhöriga visade omtanke och respekt för varandra i den rådande pandemisituationen och gjorde dagen till ett ljust minne i en annars besvärlig tid.

Under dagen fick varje avgångsklass i tur och ordning komma in till skolan för en samling med sina klassföreståndare. Där var det möblerat med hänsyn tagen till folkhälsomyndighetens riktlinjer för avstånd. Eleverna blev varmt avtackade och bjöds på både mat och förstklassig digital underhållning. Sedan var det dags att för sista gången springa ut genom skolans portar.

För att hålla nere antalet besökare fick varje elev ta med sig två anhöriga som kunde ta emot på skolgården. Besökarna delades upp i två grupper per klass och placerades med rejält avstånd ifrån varandra.

Klasserna sprang ut med 45 minuters mellanrum med start klockan 9.00 och slut 16.00. Nytt för i år var även att hälften av klasserna sprang ut genom porten mot Massetjärn - även det var med tanke på reglerna för social distansering.

Vi på Hulebäck vill tacka våra fina elever, anhöriga, polis, vakter och all övrig personal som genom att noga hålla på riktlinjerna tillsammans gjorde dagen så bra den bara kunde bli.

2020-05-29