1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Yrkesprogrammen får görA praktik på Malta

Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.

BF på Nalta 200220

Yrkesprogrammen får görA praktik på Malta

Under våren 2021 kommer elever på yrkesprogrammen göra APL på Malta

Sedan januari 2020 och minst tre år framåt har Hulebäcksgymnasiet pågående Erasmus+ projekt som gör det möjligt för elever på yrkesprogrammen att göra hela eller delar av sin avslutande APL på Malta. Projektet kommer att fortsätta i mars 2021 under förutsättning att alla restriktioner pga covid-19 är släppta.

Här kan du läsa några inlägg som eleverna på Barn- och fritidsprogrammet publicerade under sin tid på den lilla ön Gozo com ligger norr om huvudön Malta.

20-03-04: Sista veckan på Malta!

Nu har vi gått in på sista veckan på praktiken. Vi förbereder oss för våra gymnasiearbeten som är att hålla i aktiviteter på våra praktikplatser.
I helgen besökte vi the Blue lagoon på ön Comino. Det var en fin och solig dag.

Examensarbete på Malta

Gymnasiearbetet innebär att hålla i aktiviteter på våra praktikplatser, här inför engagerade barn på skolan.

Blue lagoon på ön Comino

20-02-28: Karneval på Malta!:
Denna veckan var de karneval på hela Malta, barnen var utklädda och dansade i en parad. En folkfest där man njuter av musik och ett gott sällskap.

Karneval tåg

Utsmyckade karnevalbilar gled fram på gatorna.

Karneval på Malta

Utklädda barn dansade längst gatorna

20-02-20: Utflytk till Valetta och Fungos rock
Här kommer en rapport från våra elever på Malta och deras senaste äventyr.

Utflytk till Valetta

Veckans utflykt blev en guidad tur med future focus i huvudstaden Valetta.

Utflykt till Fungus rock

Helgens aktivitet blev en utflykt till Fungus rock. Där vi fick njuta av en fin promenad vid vattnet.

20-02-12: Nu är elever i BF17 på plats på sina APL-platser

Nu är elever i BF17 på plats på sina APL-platser som de har på en skola och olika gym. Här ska de göra APL/praktik under 5 veckor. De har blivit mycket väl mottagna av sina maltesiska handledare och kommer snart att vara en i gänget på de olika arbetsplatserna.

Efter arbetstid finns det mycket att njuta av i staden Victoria på ön Gozo och dess omgivning; stränder, kyrkor, caféer och små pittoreska gränder. Vi önskar dem stort lycka till!

På besök i skolan där eleverna skall praktisera

BF Malta vid ankomst

Efter flygresa ner till Malta tar vi buss till vårat boende.

BF på Malta: Katedral

Katedral på Malta

BF på Malta, på gymmet

Besök på gymmet

Vy över gränd i Victoria på ön Gozo

Bf på Malta, träning

Första träningen på gymmet

BF på Malta

Fina gränder att upptäcka i Victoria på ön Gozo

Eleverna som vill göra sin APL utomlands får skriva en ansökan. De blir intervjuade och sedan utvalda att åka. Det blir inga kostnader för eleverna, projektpengar täcker resa, mat och uppehälle.

I mars 2020 var det dags för Barn- och fritidsstudenterna Cornelia, Hampus, Kim, Maja, Abdulahi och Liaqat att vinka av familj och vänner för att göra sin APL på ön Gozo, Malta. På Gozo tillbringade de fem veckor. Eleverna som läste inriktningen Fritid och hälsa fick göra sin praktik på på olika gym och de som läste inriktningen Pedagogiskt arbete gjorde sin praktik i en skola för yngre barn.

Eleverna rapporterade hem en gång i veckan om hur det gick med praktiken. Titta in på den här sidan så kan du följa deras äventyr!

20-01-29: Äntligen är det dags att åka iväg!

BF på Malta, gruppbild i gymmet före avfärd

Snart är det dax att åka på 5 veckors praktik till Malta

2020-09-04