1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Lyckat studentutspring
Artikelbild

Lyckat studentutspring

Pandemin har verkligen satt käppar i hjulet på många vis och för andra året i rad har vi på skolan fått tänka till för att göra det möjligt för våra studenter att springa ut på skolgården till väntande föräldrar.

I likhet med förra året lyckades vi med strikta regler och en god planering genomföra en studentexamen och ett utspring som uppfyllde folkhälsomyndighetens rekommendationer.

- Vi börjar få rutin på det här nu, sa vaktmästare Mikael Andersson som bidrog mycket till att studentutspringet blev så lyckat.

Avgångsklasserna fick i tur och ordning komma in till skolan under dagen vid olika tider enligt ett detaljerat schema. Väl där bjöds de på wraps och cider i samband med en kort men hjärtlig träff med klassen, lärare och rektorer. Sedan var det äntligen dags, efter tre års slit, att uppleva den magiska känslan av att springa ut genom skolans portar en sista gång tillsammans med klasskompisarna. På vägen ut stod elevkåren med Hulehajen och tackade av studenterna.

Ute på skolgården väntade anhöriga som blivit insläppta innanför den i övrigt avspärrade skolgården. Den var stängd för alla utom de två anhöriga per elev som fått tillträde. Antalet platser var begränsade för att undvika trängsel och besökarna delades upp i två grupper som placerades på var sin sida av rampen där eleverna kom springandes.

Nytt för i år var att estetiska programmets mediaelever direktsände hela evenemanget så att även de som inte kunde vara på plats fick möjlighet att se utspringet på YouTube.

Vi på Hulebäck vill tacka våra fina elever, anhöriga, polis, vakter och all övrig personal som genom att noga hålla på riktlinjerna tillsammans visat omtanke och respekt och därmed gjort dagen till ett fint minne att bevara. Nu önskar vi alla studenter ett stort lycka till och en skön sommar!