1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Nyheter
  3. keyboard_arrow_right Toleransfrämjande utbildningsinsatser belönas

Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.

Artikelbild

Toleransfrämjande utbildningsinsatser belönas

Hulebäcksläraren Annakarin Thorn, som arbetar på introduktionsprogrammen, tog i måndags emot Hédi Frieds lärarstipendium. Hon fick utmärkelsen för sitt inkluderande arbetssätt där hon med utgångspunkt i lärdomar från Förintelsens historia arbetar med frågor om tolerans, demokratiska värderingar och individens eget ansvar.

Det är Michael A. Frieds Stiftelse som, varje år i samband med Förintelsens minnesdag, delar ut stipendiet till tre pedagoger som har gjort särskilt kreativa, nytänkande och toleransfrämjande utbildningsinsatser och som i sitt kontinuerliga arbete arbetar för att motverka främlingsfientlighet, rasism och antisemitism.

I år hölls utdelningsceremonin digitalt på nätet och utöver Annakarin uppmärksammades även Heléne Nyrén från Oxievångsskolan och Konstantinos Gountas från Kärrtorps gymnasium.

Under ceremonin lästes motiveringen till varför var och en av pedagogerna tilldelats stipendiet upp. För Annakarins del löd motiveringen:

Annakarin arbetar med elever som av olika skäl inte klarat grundskolan eller som går på språkintroduktion. Hon lägger stor vikt vid att ge dessa elever möjlighet att utvecklas och få kunskaper om Förintelsen och dess historia.

Hon engagerar även kollegor som undervisar i andra ämnen än historia. Annakarin har tagit med elever på resor till Polen och flertalet av de elever som följt med har aldrig tidigare åkt utomlands. De har olika neuropsykiatriska funktionshinder och behöver extra visuellt stöd, eller så har de utländsk bakgrund och inga tidigare kunskaper om Förintelsen.

Annkarin visar med föredöme hur alla elever kan inkluderas i undervisning om Förintelsen.

Vi på Hulebäck är så klart både glada och stolta över att vi har duktiga och engagerade lärare och gläds med Annakarin nu när det också uppmärksammas utanför skolan. Stort grattis Annakarin!

Läs mer om Hédi Frieds lärarstipendium här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Annakarin Thorn

Annakarin Thorn

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.