1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Nyheter
  3. keyboard_arrow_right Vårkänslor och körsång

Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.

Artikelbild

Vårkänslor och körsång

Äntligen är våren i antågande och dagarna blir både längre och varmare. Knoppar slår ut och naturen grönskar. Traditionsenligt uppmärksammar vi det med sång och Valborgsfirande även om det i år blir på ett lite annat vis än brukligt.

Hulebäck har en lång tradition av att sjunga in våren. Traditionen skapar samhörighet och ger hopp om att vi går en en ljusare tid till mötes.

Ett vanligt år brukar musikelevernas kör bestående av 90 sångare bjuda på livesång på skolgården, men i år blir det en digital variant som filmats och spelats in i förväg. Anledningen till det är så klart restriktionerna rörande cornonaviruset.

Det har varit ett gediget och tidskrävande arbete att dela upp kören i smågrupper som i tur och ordning fått spela in sin stämma i skolans inspelningsstudio, men arbetet har flutit på bra och samarbetet mellan musikeleverna och mediaeleverna som filmat har funkat utmärkt.

- Det blev några riktigt fina drönaråkningar, säger Ulf Anagrius som är lärare på mediaprogrammet.

Redigeringsarbetet är nästan klart och det är bara lite finputsning kvar och på Valborgsmässoafton, fredag 30/4 klockan 12.00, kan du se det färdiga resultatet här Länk till annan webbplats..

Stort tack till alla duktiga lärare och elever på estetiskaprogrammet!