Inriktning

media

lust att skapa nyheter

Samhällsvetenskap med tydlig medieprofil, det är Samhäll Media. Du får jobba praktiskt med text, radio, film och foto samtidigt som du blir behörig till högre studier.

Du blir en medveten mediekonsument och väl rustad för informationssamhällets utmaningar, något du har nytta av resten av livet. Samhäll Media satsar på bra teknik som alla kan behärska, men det viktiga är inte tekniken i sig, utan att innehållet sätts i centrum. På programmet får du de verktyg du behöver för att nå ut med ditt budskap, vare sig du använder dig av text, radio, film eller foto.

– Flera av oss har en bakgrund inom medievärlden. Detta har både vi och eleverna nytta av i undervisningen, säger läraren Peo Granberg.
Fräscha lokaler, uppdaterad teknik, engagerade lärare och intresserade elever bidrar till ett trevligt arbetsklimat. I en familjär och trivsam miljö förbereds du för exempelvis ett yrkesliv som kritiskt granskande och kreativt skapande journalist.

– Jag sökte till Samhäll Media för att mitt stora intresse är fotografi, men nu har jag fått lära mig så mycket mer, som radio, film och layout. Jag har fått nya intressen och större bredd, säger Sofia Selstam som pluggar sista året på samhällsprogrammets mediaprofil.

Gymnasiegemensamma ämnen

Gymnasiearbete

format_quote

Anastasia Jägbeck Miliotis

Mediainriktningen ger en bra grund för att få förståelse för hur vi blir påverkade av olika kommunika­tionskanaler i dagens samhälle.

studie- och yrkesvägledare

Sofia Lundberg