Ljud, poddar

och radio

hela kedjan i en radioproduktion

I kursen Medieproduktion 1 och 2 kommer du att lära dig massor av spännande saker. Vi kommer att dyka djupt in i världen av medieproduktion och förutom att utforska film och tv, fotografi och grafisk design kommer vi att jobba med ljud. 

Grundläggande ljudproduktion

Du kommer att upptäcka hur ljud fungerar och hur du kan använda olika ljudutrustning och programvara för att skapa högkvalitativa ljudklipp. Vi använder framförallt appen Adobe Audition i modern mac-miljö.

Skapa egna poddar

Podcasts är heta just nu, och du kommer att få chansen att skapa egna. Vi kommer att visa dig hur du planerar, spelar in och redigerar dina avsnitt. Kanske blir du nästa stora podcast-stjärna!

Radioproduktion

Vi tar dig med bakom kulisserna på en radiostation. Du kommer att lära dig att skapa radioprogram, inklusive att skriva manus, välja musik och använda professionell röstteknik.

Berättarteknik

Att berätta en bra historia är viktigt inom medieproduktion. Du kommer att få lära dig hur man bygger upp en fängslande berättelse som engagerar lyssnarna och tittarna.

Lagarbete

I kursen kommer du också att arbeta i grupper, till exempel i radio-redaktioner, vilket ger dig möjlighet att samarbeta och utveckla dina kommunikationsfärdigheter.

 

Tillbaka till Estetik och media

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.