1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Nyheter
  3. keyboard_arrow_right distansundervisning förlängs till och med den 24 januari

Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.

Artikelbild

distansundervisning förlängs till och med den 24 januari

Hulebäcksgymnasiet förlänger det nuvarande beslutet att ha fjärr- och distansundervisning på heltid.

Beslutet gäller alla elever på alla program förutom på introduktionsprogrammen, de fortsätter att ha undervisning i skolans lokaler. Beslutet gäller till och med den 24 januari. Detta beslut fattas i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendation för att bidra till minskad smittspridning av covid-19 i samhället.

Beslutet innebär liksom tidigare att praktiska moment som inte kan skjutas upp och examinationer som inte går att genomföra på distans kommer att genomföras i skolan. Därför måste alla elever vara beredda på att komma in till skolan om undervisande lärare gör bedömningen att lektionen/examinationen ska genomföras i skolans lokaler. Detsamma gäller i de fall där rektor bedömer att elever som är i behov av undervisning i skolans lokaler ska få det.

Hulebäcksgymnasiet har, för att minska trängsel i gemensamhetsutrymmen och korridorer, fått tillgång till ytterligare undervisningslokaler under vårterminen. När smittläget tillåter kommer vi därför så snart det blir möjligt att återgå till undervisning på plats i skolans lokaler. Gymnasiet har redan nu nytta av de nya lokalerna då de skapar förutsättningar för att ta in fler elever än tidigare för examinationer och genomförande av praktiska moment under tiden beslut om fjärr- och distansundervisning gäller.

För elever som går på Hulebäcksgymnasiet finns uppdaterade FAQ i Teams och för alla vårdnadshavare och andra berörda finns FAQ på kommunens hemsida, läs mer här Länk till annan webbplats..

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.