inte bara sladdar på El- och energi

Modern elteknik, varierade arbetsområden och annorlunda arbetssätt. Det är El- och energiprogrammet på Hulebäcksgymnasiet.

Alla som läser El- och energiprogrammet på Hulebäck börjar med ett gemensamt grundår. Efter första året får du sedan inför årskurs två och tre välja inriktning.

– I årskurs ett har vi gemensamma arbetspass som ger dig nödvändiga baskunskaper om el- och energi och samtidigt får du prova på olika yrken som finns i branschen, säger Håkan Lindberg, lärare på programmet.

Under utbildningen jobbar du i olika undervisningsformer. I flera kurser finns ett stationssystem, som innebär att klasserna arbetar i grupper där du går vidare till nästa kursdel först när du är klar med den tidigare.

I tvåan och trean blir undervisningen ännu mer varierad med hjälp av arbetsplatsförlagt lärande, APL. Du får praktisera på ett företag för att lära dig specifika delar av kursen och få en inblick i hur det är att ingå i ett arbetslag.
– Kontakterna man får i arbetslivet under praktiken gör att man lättare får jobb efter gymnasiet, säger Mats Lindgren, tidigare elev på programmet. Arbetsmarknaden efter examen ser ljus ut och lönemässigt ligger man i topp om man jämför med andra gymnasieutbildningar.

Gymnasiegemensamma ämnen

Gymnasiearbete

format_quote

William Klerestig Alsing

Problemlösning är en rolig del av utbildningen där jag kan använda min kreativitet.

studie- och yrkesvägledare

Sofia Lundberg