ESTETISKA PROGRAMMET MED ALLA INRIKTNINGAR

Hulebäcksgymnasiet är den enda skolan i Göteborgsregionen som har alla nationella inriktningar som programmet erbjuder. Det ger färg åt studierna eftersom samarbeten över inriktningarna utvecklar kreativiteten och skaparglädjen. På Estetiska programmet kan du kombinera en konstnärlig fördjupning med att förbereda dig för framtida studier. 


Utbildningen är i första hand studieförberedande och ger dig goda förutsättningar inför fortsatta studier på konstnärliga och andra akademiska utbildningar på högskola eller universitet. Även om det är ett studieförberedande program så innehåller det många praktiska moment inom karaktärsämnena musik, dans, teater, bild och media. Det är ämnen som kräver träning och handledning av skickliga pedagoger samt lämplig utrustning, vilket finns på Hulebäcksgymnasiet.

Programmet är flexibelt och du kan påverka din utbildning. Du kan välja att läsa kurser som ger dig meritpoäng och särskild behörighet som moderna språk, engelska och avancerad matematik, eller fördjupande karaktärskurser inom din egen eller någon annan estetisk inriktning om du hellre vill det.

Färdighetsprov vecka 10

Samtliga som söker till Estetiska programmet kallas via Indra till ett färdighetsprov vecka 10, så håll koll i din e-postlåda för att få datum och tid. För inriktningarna Bild och form samt Estetik och media sker färdighetsprovet digitalt, övriga inriktningar har färdighetsprovet i Estetiska programmets lokaler på Hulebäcksgymnasiet.

Oavsett inriktning så kan man likna färdighetsproven som en lektion inom respektive inriktning. Det kan vara workshops, gruppaktivitet eller ett individuellt framförande. Du bestämmer själv om du vill göra färdighetsprov eller inte, men vi rekommenderar att du är med. Dels får du möjlighet att komma till Hulebäcksgymnasiet för en dag och träffa dina blivande lärare, och du får möjlighet att testa på ditt ämne och få en känsla av Estetiska programmets karaktär. Du får dessutom poäng på ditt färdighetsprov vilket gör dig mer konkurrenskraftig när du söker till programmet.

Dagen då färdighetsproven genomförs brukar vara en trevlig dag. Trevlig för både sökande elever och lärare.

Se skolverkets film om Estetiska programmet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Citat

Agnes hjertner

Musik är viktigt för mig, och på Hulebäck hjälp­er lärarna mig att nå mina mål. Det allra bästa på skolan är utan tvekan estetvåningen.

Inriktningar

Bild och form

Bild och form

Dans

Dans

Estetik och media

Estetik och media

Musik

Musik

Musikproduktion

Musikproduktion

Slagverk

Slagverk

Teater

Teater

studie- och yrkesvägledare

Mona Renkel

mona.renkel@harryda.se

031-724 66 16

0701-91 83 60

Senast ändrad