ESTETISKA PROGRAMMET MED ALLA INRIKTNINGAR

Hulebäcksgymnasiet är den enda skolan i Göteborgsregionen som har alla nationella inriktningar som programmet erbjuder. Det ger färg åt studierna eftersom samarbeten över inriktningarna utvecklar kreativiteten och skaparglädjen. På Estetiska programmet kan du kombinera en konstnärlig fördjupning med att förbereda dig för framtida studier.

Utbildningen är i första hand studieförberedande och ger dig goda förutsättningar inför fortsatta studier på konstnärliga och andra akademiska utbildningar på högskola eller universitet. Även om det är ett studieförberedande program så innehåller det många praktiska moment inom karaktärsämnena musik, dans, teater, bild och media. Det är ämnen som kräver träning och handledning av skickliga pedagoger samt lämplig utrustning, vilket finns på Hulebäcksgymnasiet.

Programmet är flexibelt och du kan påverka din utbildning. Du kan välja att läsa kurser som ger dig meritpoäng och särskild behörighet som moderna språk, engelska och avancerad matematik, eller fördjupande karaktärskurser inom din egen eller någon annan estetisk inriktning om du hellre vill det.

format_quote

Agnes hjertner

Musik är viktigt för mig, och på Hulebäck hjälp­er lärarna mig att nå mina mål. Det allra bästa på skolan är utan tvekan estetvåningen.

Inriktningar

Bild och form