Studie- och yrkesvägledning

Våra studie- och yrkesvägledare hjälper dig att hamna rätt!

Var den du är - bli vad du vill...

Om du vill förverkliga dina drömmar, nå dina framtidsmål handlar det främst om vem du är, vilka personliga egenskaper, färdigheter och kunskaper som du har med dig, hur du vill och kan utveckla och använda dem i framtiden. Vilka drömmar och mål har just du?

Till oss kan du vända dig om du har frågor eller funderingar kring ditt nuvarande program och studiesituation, inriktningar, individuella val och valbara kurser. Vi hjälper även till med information om fortsatta studier på högskola/universitet, yrkeshögskolor (YH) och vuxenutbildning, t.ex. när det gäller behörighetskrav, regler för ansökan och urval, högskoleprovet, med mera.

Har du behov av snabba svar på korta och konkreta frågor så skicka gärna din fråga via mejl till någon av oss. Vi tar gärna emot spontana besök men för att vara säker på att få egen avsatt tid för vägledningssamtal - boka i förväg.

Du hittar oss på expeditionen i huvudbyggnaden. Välkommen!

Kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledare

Kolla in behörighet.selänk till annan webbplats

  • Vilken behörighet ger ditt gymnasieprogram?
  • Här kan du se vilka utbildningar ditt program ger dig behörighet till. Du kan också se vilka utbildningar som bara kräver grundläggande behörighet.

Senast ändrad

2019-10-01