Inriktning

musik

bredd, fördjupning och kvalitet

Vill du satsa på musiken och samtidigt bli behörig för högskolestudier? Här finns alla möjligheter. Musikinriktningen passar dig som vill bli musiker eller har musik som ett stort intresse. Fördjupa dig i gitarr, bas, piano, sång, slagverk, stråk- eller blåsinstrument.

Programmet ger dig en god grund för fortsatta musikstudier, en karriär som musiker eller annat yrkesval som kräver högskolebehörighet. På utbildningen läser du musikproduktion där du lär dig handskas med modern inspelningsteknik, vilket ger praktiska kunskaper som är mycket användbara för dig som skapar egen musik.

Flera av lärarna är yrkesverksamma musiker som bidrar med aktuella branschkunskaper, och skolan gästas regelbundet av professionella föreläsare som håller workshops i olika musikämnen. Programmet har även internationella samarbeten av olika slag, vilket är motiverande och utvecklande.

Du får individuella lektioner på ditt huvudinstrument eller i sång. Dessutom får du år två och tre välja ytterligare ett instrument som du också får enskild undervisning på. Du spelar ditt instrument i olika grupper ihop med klasskompisarna och fördjupar dig i olika musikstilar. Under tre år får du alltså utmärkta möjligheter att utvecklas både individuellt och i samspel med andra. Du läser musikteori och gehörslära i smågrupper, vilket gör att undervisningen anpassas till din nivå.

Även körsång ingår och du uppträder med kören både på konserter och vid traditionsfirande som Lucia och Valborg. Dessutom får du också många tillfällen att medverka på konserter både i och utanför skolan i olika grupper, vilket ger dig rutin och scenvana.

Gymnasiegemensamma ämnen

Gymnasiearbete

Gymnasiearbete

100

* t ex moderna språk steg 3 i åk1, matematik, naturkunskap eller andra kurser ur vårt individuella val-paket. Du kan inte läsa moderna språk steg 1 eller 2.

format_quote

Agnes hjertner

Musik är viktigt för mig, och på Hulebäck hjälp­er lärarna mig att nå mina mål. Det allra bästa på skolan är utan tvekan estetvåningen.

2019-10-21