Ung företagssamhet

Lär dig driva företag

I kursen Entreprenörskap och UF-företagande på gymnasiet kommer du att få lära dig massor av spännande saker som hjälper dig att bli en framgångsrik entreprenör. Det bästa är att ditt UF-företag kommer att vara kopplat till medieproduktioner, vilket gör det ännu mer kreativt.

Här är några av de saker du kommer att få lära dig: 

Starta och driva ditt eget UF-företag

Du kommer att få veta hur man skapar en affärsidé, utvecklar en affärsplan och tar ditt UF-företag från idé till verklighet. Det är som att bygga din egen lilla medieproduktionsverksamhet.

Marknadsföring och försäljning

Vi kommer att jobba med hur du når ut till din målgrupp och övertygar dem om att köpa dina medieprodukter eller tjänster. Du kommer att lära dig konsten att sälja och marknadsföra ditt UF-företag på ett smart och effektivt sätt.

Kreativ medieproduktion

Det här är hjärtat av kursen. Du kommer att skapa olika typer av medieproduktioner, som till exempel videor, podcasts, grafik eller annat och sedan sälja dessa på olika marknader. Du får chansen att utforska din kreativitet och producera fantastiskt innehåll.

Ekonomi och bokföring

För att vara en framgångsrik entreprenör måste du förstå ekonomin. Du kommer att lära dig grunderna i ekonomi och bokföring så att du kan hantera ditt UF-företags finanser på ett korrekt och klokt sätt.

Entreprenörskapets värld

Du kommer att lära dig om olika entreprenörer och deras framgångsberättelser. Det kommer att inspirera dig och ge dig insikter om hur du kan lyckas inom medieproduktionens värld.

Så om du gillar medieproduktion och drömmer om att starta ditt eget företag inom detta område, är Entreprenörskap och UF-företagande kursen för dig. Du kommer att få både kunskap och praktisk erfarenhet som kommer att vara ovärderlig när du tar dina första steg som entreprenör inom medieproduktion.

 

Tillbaka till Estetik och media

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.