Film och TV

Film och tv 

I Medieproduktion 1 och 2 och i Digitalt skapande 1 kommer du att få chansen att skapa magi på vita duken. Du kommer att lära dig konsten att berätta berättelser genom film och tv, och hur du kan använda kameror och teknik för att göra det på bästa möjliga sätt. 

Regissera och skapa

Denna kurs kommer att ge dig möjlighet att både regissera och skapa egna historier. Du kommer att förstå processen från idé till färdig produkt. Från att skriva manus till att regissera scener och redigera filmen, du kommer att vara i kontroll.

Lär dig om filmhistoria

För att förstå nutida film- och tv-produktion behöver du förstå filmhistorien. I kursen kommer du att studera klassiska filmer och regissörer, och hur deras arbete har påverkat dagens filmvärld.

Få hands-on-erfarenhet

Det bästa sättet att lära sig film- och tv-produktion är genom att göra det. Du kommer att få hands-on erfarenhet med kameror, ljusutrustning och redigeringsprogramvara för att skapa dina egna filmer och tv-produktioner.

Arbeta i Team

Filmproduktion är ofta ett lagarbete. Du kommer att lära dig att samarbeta med andra och förstå olika roller i produktionen, från skådespelare till klippare.

Utforska olika genrer

Under kursen kommer du att utforska olika filmgenrer, från drama till komedi och dokumentärer. Detta kommer att bredda din förståelse för filmmakande.

Utveckla ditt skapande

Inriktningen Media ger en spännande möjlighet att följa din passion för film och tv och förvandla den till en färdighet. Du kommer att lära dig både konst och teknik bakom filmproduktion och ha möjlighet att skapa dina egna mästerverk. Så var redo att sätta igång kameran och låt din filmiska resa börja.

 

Tillbaka till Estetik och media

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.