Inriktning

dans

Dans ger dig utökade möjligheter i framtiden

Estetiska programmets dansinriktning ger högskolebehörighet samtidigt som den innehåller scenframträdanden, eget skapande och dansglädje.

Du dansar bland annat jazzdans, balett och modern nutida dans. Atmosfären på lektionerna är öppen och tillåtande. Vi fokuserar på personlig utveckling och du får fördjupade kunskaper om dans som scenkonst. Inom kursen improvisation och komposition lär du dig skapa och gestalta egna danser både för film och scen. Du får också en inblick i karaktärsdans och streetdance som sceniskt uttryck.

Utbildningen syftar till att ge en god grund för vidare studier inom dans. Flera av våra elever har sökt sig vidare till bland annat Balettakademin, Dans- och Cirkushögskolan samt till Khio och Bårdar Academiet i Norge. Du blir även behörig att söka till högskoleutbildningar inom andra områden.

En viktig och rolig del av undervisningen är de föreställningar du får medverka i, vilket ger dig rutin och scenvana. Du får dessutom en inblick i arbetet med scenografi, kostym, samt ljud och ljus.

Gymnasiegemensamma ämnen

Gymnasiearbete

Gymnasiearbete

100

* t ex moderna språk steg 3 i åk1, matematik, naturkunskap eller andra kurser ur vårt individuella val-paket. Du kan inte läsa moderna språk steg 1 eller 2.

format_quote

Paulina Rosenkvist

Att dansa under skoltid gör gymnasietiden så mycket roligare. Skolan har kompetenta och duktiga lärare som höjer elevens motivation att lära sig.

studie- och yrkesvägledare

Mona Renkel