Busskort - skolkort

Busskort läsåret 19/20

För elever som är bosatta i Härryda kommun kommer läsårets busskort att skickas hem i brevlådan vid starten på läsåret.

Din hemkommun ger dig busskortet

Om du går på Hulebäck men inte bor i Härryda kommun så ska din hemkommun förse dig med busskort. Skulle du inte ha fått ditt busskort när du börjat skolan så är du välkommen till expeditionen på skolan så ordnar vi ett tillfälligt kort. Det är viktigt att du själv tar kontakt med din hemkommun så du får ditt busskort som då gäller under hela läsåret.

När gäller mitt skolkort?

Ditt skolkort gäller helgfri måndag till fredag under de klockslag som står tryckta på kortet och följande datum:

• 2019-08-10 – 2019-12-23
  • 2020-01-07 – 2020-06-18
  • 2020-08-10 – 2020-09-15 - spara kortet till höstterminsstart 2020

Kortet gäller även vid helgfria lovdagar under terminstid.

Giltighet på tåg

För att skolkortet ska vara giltigt på tåg måste du ha ett kvitto som visar giltighetstiden tillsammans med ditt skolkort. Kvittot kan du få i någon av Västtrafiks butiker, försäljningsombud, tågvärdar eller av förare på någon av Västtrafiks bussar. Förvara kvittot tillsammans med skolkortet.

Har alla elever rätt att få ett skolkort?

Skolkort kan beviljas till och med vårterminen det år man fyller 20 år.

Om du inte fortsätter/påbörjar dina studier i höst kommer kortet automatiskt att spärras!

Om du har beviljats inackorderingsbidrag har du inte rätt att få ett skolkort. Kontakta då så snabbt som möjligt skolexpeditionen; skolkorthule@harryda.se eller via telefon: 031-724 66 01. Annars kan du bli skyldig att betala för kortet.

Om du förlorar ditt skolkort

Skolkortet är en värdehandling. Förlorar du kortet kostar det 200 kronor att få ett nytt.

Kontakta oss på skolkorthule@harryda.se , och kom förbi oss på skolexpeditionen där du betalar för ditt nya kort med ditt kreditkort samt får ett ersättningskort som är giltigt under fem vardagar.

Hur gör jag om jag byter skola?

Om du byter skola inom Göteborgsregionen behåller du ditt skolkort. Om du byter till skola i annan kommun kontakta oss på skolkorthule@harryda.se

Fler frågor?

Kontakta skolexpeditionen eller mejla din fråga till: expeditionenhule@harryda.se

2019-10-08