Inriktning

slagverk

en unik utbildnng i Sverige

Sedan 1995 är Hulebäcksgymnasiets slagverksprogram en unik utbildning och ett självklart val för regionens musikstuderande – inte minst tack vare det breda samarbetet med stora institutioner, som Högskolan för Scen & Musik, Kultur i Väst, samt slagverksensemblen Got Motion.

Samtliga av skolans slagverkslärare har spetskompetenser, vilket skapar en enastående möjlighet för dig att utvecklas inom olika musikstilar.

Utbildningen är unik i och med det stora antalet individuella instrumentlektioner, samt grupplektioner i rytmiskt gehör, notläsning, spelteknik och slagverks­ensemble. Tillsammans med skolans övriga musik-elever studerar du musikproduktion, musikteori, gehörslära, körsång samt ensemble i olika stilar. Skolans musikinstrument, övningsrum, och inspelningsstudior för musikproduktion håller högsta kvalitet.

Sammantaget ger detta dig en stor genrebredd och bästa tänkbara förutsättningar för fortsatta musikstudier efter gymnasiet. Studier på det estetiska programmet är högskoleförberedande och ger full behörighet till högskolor och universitet.

Vid skolan finns även Slagverkscentrum Väst, en kreativ samlingspunkt i regionen, som fortbildar trum- och slagverkslärare. Bland annat anordnas stora evenemang som den årliga succén Music in Motion, med framträdanden, föreläsningar och workshops i världsklass.

Slagverksutbildningen på Hulebäcksgymnasiet är utbildningen för dig som brinner för att studera musik tillsammans med andra ungdomar och samtidigt få bästa tänkbara möjligheter till fortsatta högre studier.

Gymnasiegemensamma ämnen

Gymnasiearbete

Gymnasiearbete

100

* t ex moderna språk steg 3 i åk1, matematik, naturkunskap eller andra kurser ur vårt individuella val-paket. Du kan inte läsa moderna språk steg 1 eller 2.

format_quote

Joel berg

Slagverk var ett självklart val. Proffsig musikundervisning samtidigt som du får högskolebehörighet.

studie- och yrkesvägledare

Mona Renkel