1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Nyheter
  3. keyboard_arrow_right distansundervisning förlängs

Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.

Artikelbild

distansundervisning förlängs

Hulebäcksgymnasiet förlänger det nuvarande beslutet att ha fjärr- och distansundervisning men vi kommer att stegvis öppna upp för närundervisning från den 1 februari.

Rekommendationen om fjärr- och distansundervisning för gymnasieskolan har idag lättats upp vilket innebär att vi på Hulebäcksgymnasiet får möjlighet att ta emot elever i skolans lokaler inom kort. Nedan presenteras hur vi planerar vår undervisning fram till sportlovet. Beslutet kan förändras om smittskyddsläkare i regionen anser att all undervisning ska bedrivas via fjärr- eller distansstudier. 

Huvuddragen för undervisningen på Hulebäcksgymnasiet är följande:

  • Alla årskurser på nationella program har fjärr- eller distansundervisning tom 29 januari därefter kommer en årskurs per vecka in till skolan för att ha undervisning i skolans lokaler.
  • Varje klass som erbjuds undervisning på plats i skolans lokaler erbjuds tillgång till två klassrum.
  • Lärare kallar in elever för praktiska moment och examinationer som inte går att genomföra på distans.
  • Kurser i moderna språk och individuellt valbara kurser genomförs via fjärr- eller distansundervisning.
  • Introduktionsprogrammen har undervisning på plats i skolans lokaler på heltid under hela perioden.
  • Elever som utifrån individuella förutsättningar har behov av undervisning på plats i skolans lokaler får det. Vilka elever det gäller beslutas av rektor.

Hulebäcksgymnasiet har utöver ordinarie lokaler tillgång till ytterligare undervisningslokaler i gamla Swedbank, Satelliten, Tellus och på Vuxenutbildningen så vår bedömning i nuläget är att trängsel i skolans lokaler kommer att kunna undvikas. Vår ambition är därför att på sikt öka antalet elever i skolans lokaler men vi börjar i liten skala och erbjuder alla elever i årskurs 2 och 3 varsin vecka i skolans lokaler innan sportlovet, se nedan:

Vecka 5: Elever i årskurs 3 på samtliga nationella program erbjuds undervisning på plats i skolans lokaler. Årskurs 1 och 2 har fjärr- och distansundervisning. Detta gäller om inte rektor meddelar annat. 

Vecka 6: Elever i årskurs 2 på samtliga nationella program erbjuds undervisning på plats i skolans lokaler. Årskurs 1 och 3 har fjärr- och distansundervisning. Detta gäller om inte rektor meddelar annat. 

För elever som går på Hulebäcksgymnasiet finns uppdaterade FAQ i Teams och för alla vårdnadshavare och andra berörda finns FAQ på kommunens hemsida, läs mer här. Länk till annan webbplats.

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.