1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Nyheter
  3. keyboard_arrow_right två nya idrottsprofiler på hulebäck

Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.

Artikelbild

två nya idrottsprofiler på hulebäck

Hulebäcksgymnasiet stärker sin idrottsprofil genom möjligheten att träna padel och ishockey på skoltid.

Ett fördjupat samarbete med IF Mölndal hockey gör att vi redan nu, under höstterminen 2022, kan anordna hockeyträning på skoltid inom det individuella valet och kurserna Idrott och hälsa - specialisering 1 och 2. Kurserna sker inom ramen för Svenska hockeyförbundets rekommenderade lokala ishockeyprofil, LIP.

— Satsningen riktar sig till hockeyspelande ungdomar i göteborgsområdet och underlättar kombinationen av gymnasieutbildning och ishockeyträning, säger Mikael Svensson, rektor och ansvarig.

Träning och studier med hög kvalitet

För samarbetspartnern Mölndal hockey är det viktigt att erbjuda en bra träning i en positiv och stimulerande idrottsmiljö och fördjupa den utbildning som klubbens tränare bedriver.

— Hulebäcksgymnasiet och Mölndal hockey är två verksamheter som båda vill ligga i framkant och erbjuda de bästa förutsättningarna. Genom att våra spelare får träna två till tre pass i veckan på skoltid förbereder vi dom väl inför deras fortsatta karriärer, säger Mikael Svedberg, ungdomsansvarig på Mölndal hockey.

Padelgymnasium

Förutom satsningen på ishockey planerar Hulebäcksgymnasiet att läsåret 2023-2024 anordna nationell idrottsutbildning, NIU, i padel. Intentionen är att erbjuda eleverna som går Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet samt Barn- och fritidsprogrammet möjlighet att kombinera sina studier med en kvalificerad padelutbildning.

— Det är en förmån att öppna våra dörrar för den växande padeleliten. Vi vet att det finns många duktiga ungdomar som längtat efter att en skola i Göteborgsregionen ska starta NIU i padel, säger Mikael Svensson som är glad över att Hulebäcksgymnasiet nu breddar innebandyn med ytterligare en idrottsutbildning på NIU-nivå.

Mölnlycke – ett centrum för idrott

I centrala Mölnlycke finns goda förutsättningar för idrottande ungdomar. Nybyggda Wallenstam arena och Östermalmshallen i kombination med Mölnlyckehallen ger nya och unika möjligheter i och med promenadavståndet till Hulebäcksgymnasiet.

Läs mer:

Ishockeyprofilen

Padelprofilen

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.