1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Nyheter
  3. keyboard_arrow_right Hulebäckselever blev Europamästare

Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.

Artikelbild

Hulebäckselever blev Europamästare

Det var en historisk dag för slagverk i Sverige när Got Motion som första nordiska grupp vann Europamästerskapets högsta slagverksklass vid CGN tävling i Eindhoven.

Tävlingsformen är i indoorpercussion, som kallas för sports of the art, där musik blandas med teater och dans. Alla grupper framför varsin musikalisk teaterföreställning, Got Motions bidrag var sketches of a jungle som domarna gav högsta poäng. 

- Det är en otrolig prestation av en grupp som i år varit starkare än någonsin. Ett enormt driv har fört Got Motion till toppen i Europa, säger gruppens ledare Per Björkqvist.

- Nu fortsätter vi supermotiverade att jobba mot nästa säsong för att försvara titeln, genom att förbättra vårt tävlingskoncept och höja nivån hos alla inblandade 

Hulebäcksgymnasiet har alltid varit en centralpunkt för ensemblen, som ibland repeterar där och deltar på den stora tävlingen Music in Motion på skolan. I Got Motion är ungefär hälften av deltagarna före detta och nuvarande Hulebäckselever på det estetiska programmet. 

Nyhetsblad

Got Motion uppträder på Music in motion som arrangerades på Hulebäcksgymnasiet tidigare i år.

Nyhetsblad

Got Motion uppträder på Music in motion som arrangerades på Hulebäcksgymnasiet tidigare i år.

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.