1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Nyheter
  3. keyboard_arrow_right Nu startar vi basketgymnasium

Denna nyhet är äldre än sex månader och är kanske inte aktuell längre.

Artikelbild

Nu startar vi basketgymnasium

Hulebäcksgymnasiet stärker sin idrottsprofil ytterligare genom att erbjuda möjligheten att träna basket på hög nivå på skoltid. Satsningen görs i samarbete med Eastside Basket.

— Jag är jätteglad att vi fått till det här samarbetet som ger basketspelande ungdomar möjlighet att utvecklas inom sin sport samtidigt som de får en högklassig gymnasieutbildning, säger Mikael Svensson, rektor och ansvarig för skolans idrottsutbildningar.

Utbildningen riktar sig till ungdomar som spelar i Eastside Basket, men även till spelare i andra basketklubbar inom Göteborgsområdet. Basketträningen som ryms inom schemat ger spelarna möjlighet att fokusera på detaljer man inte alltid hinner med på klubbträningarna. Genom ett tydligt fokus på individens utveckling får eleverna med sig en välfylld verktygslåda med kunskaper inom många områden såsom livsstilens betydelse för idrottslig framgång men även idrottsspecifik teknik och taktik

Start nästa läsår

Redan från höstterminen 2024 erbjuder Hulebäcksgymnasiet tillsammans med Eastside Basket träning på skoltid inom det individuella valet och kurserna Idrott och hälsa - specialisering 1 och 2.

För Eastside Basket betyder samarbetet med Hulebäcksgymnasiet att klubbens ungdomar får fler träningar i en redan positiv och stimulerande idrottsmiljö.

— Vi ser fram emot samarbetet med Hulebäck. Ett positivt inslag för basketen i regionen och för ungdomarna. Genom att välja basketprofilen kommer spelarna att utvecklas inom sporten både praktiskt och teoretiskt, säger Nektarios Solidakis, ordförande i Eastside basket.

Mölnlycke – ett centrum för idrott

Satsningen på basket gör att Hulebäck nu kan erbjuda träning i fyra olika sporter. Basket, Innebandy, Padel och Ishockey. Basket och Ishockey är lokala idrottsutbildningar medan Innebandy och Padel är nationella idrottsutbildningar. För att kunna gå basket krävs att man blir antagen på barn- och fritid-, natur-, ekonomi- eller samhällprogrammet.

I centrala Mölnlycke, på promenadavstånd från Hulebäcksgymnasiet, finns goda förutsättningar för idrottande ungdomar. Wallenstam arena, Östermalmshallen och Mölnlyckehallen ger unika möjligheter för skolans elever att kombinera sin satsning på såväl sina studier som sin träning.

Nästa höst drar basketgymnasiet igång

Nyhetsblad

Nektarios Solidakis, ordförande i Eastside Basket

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.