1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Nyheter
  3. keyboard_arrow_right en hälsning från elevernas helgutflykt på malta

en hälsning från elevernas helgutflykt på malta

Erasmusprojektet på Hulebäcks yrkesprogram ger förutom APL på Malta även möjlighet att upptäcka landet Malta och dess intressanta kultur och historia. Läs mer om Alice, Ida, Rasmus och Patriks berättelse från helgens utflykt.

Under vår andra helg här på Gozo fick vi chansen att åka på en guidad tur till huvudön Malta och Valetta , som är Maltas huvudstad.

Dagen startade 08.00 vid den angivna upphämtningsplatsen. Därifrån åkte vi sedan neråt mot färjeläget här på Gozo och tog färjan över till Malta. När vi kom fram till Malta var det soligt och alla var väldigt taggade på de nya upplevelserna. Första destinationen var en shopping-galleria där vi fick gå fritt och kolla i olika butiker tills nästa schemalagd aktivitet skulle sätta igång. När vi var vid shoppingcentret passade även några av eleverna på att besöka en souvenirbutik, där det bland annat köptes T-shirtar som ni kan se på bilden.

När vi sedan hade samlats igen åkte vi vidare till en utsiktsplats där vi fick en överblick över Valetta. Resan gick sedan vidare till centrala Valetta där vi bland annat åt lunch och fick gå runt på stadens mäktiga gator med massa gammalt sparat historiearv.

En klippa stod näst på schemat med fantastisk överblick över havet här tog vi fina bilder och njöt av sällskapet och utsikten. Sedan begav vi oss till tysta staden som heter Mdina. Den var tidigare Maltas huvudstad men nu mera är den ett landmärke.

Text: Alice Holm, Ida Björnfot, Rasmus Andersson, Patrik Sporre

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.