1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Nyheter
  3. keyboard_arrow_right APL på malta ger perspektiv och nya upplevelser

APL på malta ger perspektiv och nya upplevelser

Hur är det att bo i ett annat land? Vad är de stora skillnaderna? Eleverna på Hulebäcksgymnasiets yrkesprogram har fått känna på det under snart fem veckor. Läs deras berättelse här.

Nu är vi inne på fjärde veckan av vår praktikperiod här på Gozo, Malta. Det är fint och varmt väder, bättre än hemma i kalla Sverige. Nu när vi har bott här ett tag märker man stor skillnad på kultur och levnadsätt. Här är religion en stor del av livet, det är ett kristet katolskt land som märks när man går på gatorna och ser kyrkor och religiösa statyer vart man än går. På skolorna märker man av religionerna i lärandet. Barnen ska be när de kommer, när de äter och när barnen går hem.

Lägenheten och vardagsliv

Vi bor i väldigt fina lägenheter varav en lägenhet har pool på taket med fin utsikt där man ser hela Gozo. De flesta från alla lägenheter har behövt dela rum vilket fungerat bra. Vi får städning en gång i veckan men passa er, är det för kaos städar de det inte så man får inte slarva.

Soporna lägger man utanför dörren på speciella dagar i veckan. Vi som bor i pool-lägenheten insåg med tiden att det var mer värt att köpa mat ute då det inte var så stor prisskillnad och man sparar tid och energi. (Eller så är vi bara lata).

En rolig berg- och dalbana

Det är en av livets roligaste och mest lärorika upplevelser vi kommer att få uppleva men det har inte bara varit guld och gröna skogar, det har varit tufft vissa dagar. Här är man mer strikt och det är en tydlig hierarki och man säger ifrån mer jämfört med Sverige. Här märker man också en tydlig skillnad på klädkoder. Det är som sagt väldigt religiöst så man måste tänka på hur man klär sig, inte för mycket hud och tighta kläder.

Denna resa har varit en rolig berg- och dalbana med några dalar men mest toppar. Vi skulle verkligen rekommendera att söka sin praktik här på Gozo, Malta. Vi har under dessa veckor utvecklat våra kunskaper men i har även vuxit som människor.

Vi hälsar så gott här från Gozo och syns snart Hulebäck, Moa Axelson, Filippa Nord, Tamara Zacharoff, Hanna Björkenfors och Malin Ossner.

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.