1. Hem
  2. keyboard_arrow_right Nyheter
  3. keyboard_arrow_right Mänskliga rättigheter, värme och engagemang
Artikelbild

Mänskliga rättigheter, värme och engagemang

Jens Petersson som till vardags arbetar för FN-förbundet i Haag, inledningstalade om internationell rätt, FN och kärnvapensfrågan på den årliga dagen för mänskliga rättigheter på Hulebäcksgymnasiet.

Jag vill förmedla att det finns hopp om att vi är på rätt väg även om det kanske inte alltid känns så när man tittar hur världen ser ut just nu. Men det går att åstadkomma förbättringar om man anstränger sig och i synnerhet om folkrörelser tillsammans ställer krav på våra makthavare, säger Jens Petersen.

Mänskliga rättigheterdeklarationen fyller 75 år

I år var ett speciellt år då det är 75-års jubileum för FN:s deklaration för mänskliga rättigheter.  Ett flertal olika organisationer var inbjudna till skolan för att ur sitt perspektiv sätta ljus på frågan om mänskliga rättigher.

Elisabeth Aecherli som representerar Läkare utan gränser berättade för eleverna om sina upplevelser som läkare i krigets Jemen.

Jag har pratat om hur vi ska sträva efter att leva upp till mänskliga och humanitära rättigheter men även belyst vilka svårigheter vi har att leva upp till dem i och med hur verkligheten ser ut, säger Elisabeth Aecherli.

Det har varit intressant att lära sig om hur det ser ut i andra länder. Mänskliga rättigheter är viktigt men det är tråkigt att det inte alltid följs, säger Hanna Skarrie som går i EK23C.

Hulebäcks FN-grupp

Även skolans egen FN-grupp var representerade under dagen. De bjöd alla som ville skriva under på de mänskliga rättigheter på popcorn och berättade om sitt arbete med att hjälpa barn på ett barnhem i Gambia. Läs mer om FN-gruppen på Hulebäck här.

Dansuppvisning med MR-tema

Under invigningen bjöd danstvåorna på en spektakulär danuppvisning de själva gjort koreografin till. Dansen var inspirerad av en text skriven av den amerikanska medborgarrättskämpen Maya Angelou som arbetade tillsammans med Martin Luther King och Malcolm X.

Nyhetsblad

Jens Petersson, FN-förbundets rådgivare höll i invigningstalet

Nyhetsblad

Sven Olsson hälsade eleverna i den fullsatta idrottshallen välkomna

Nyhetsblad

Tasso Stafilidis från West Pride

Nyhetsblad

Hulebäcks FN-grupp

Danselevernas uppträdande

Senast ändrad


Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Läs mer om hur vi använder cookies här.